Yhteistyökumppanimme Zimbabwessa on Dzikwa Trust -säätiö

Tukitoiminnan koordinoinnista vastaa Dzikwa Trust Fund ja kansalaisjärjestö Friends of Dzikwa Society

Käytännön tukitoiminnasta kentällä vastaa Dzikwa Trust -säätiö, jonka palveluksessa toimii pieni palkattu henkilöstö. Dzivarasekwan nimestä lyhennetty Dzikwa tarkoittaa shonan kielellä vahvalla pohjalla olevaa, hyvin juurrutettua.

Vuonna 2002 perustetun säätiön tehtävänä on lasten tukitoimien suunnittelu, ohjaaminen, toteutus ja valvonta. Zimbabwen Aids-orvot ry lahjoittaa keräämänsä varat suoraan Dzikwa Trustille. Erityishankkeita (esim. metsäprojekti) seurataan erillään varsinaisesta tukitoiminnasta.

Tehokas operatiivinen tiimi

Suomalaiset perustajat ja projektivetäjät Seppo Ainamo ja Oili Wuolle johtavat pientä operatiivistä tiimiä, johon kuuluvat:

  • Prince Samson, kirjanpitäjä, talousraportointi, budjetin laadinta, pankkiyhteydet, kassavarat ja käteistilitysten raportit
  • Levita Chenera, kenttätyöntekijä – lasten koulunkäynnin ja hyvinvoinnin asiat, yhteydet Dzivarasekwan kouluihin ja opetushallinton viranomaisiin
  • Priscilla Takawira, hankintapäällikkö, keittiön valvoja, paikallisen varainhankinnan koordinoija, vastuulla myös sisäoppilaitoslapset, urheilupäivä ja stipendit jatko-opiskelijoille.
  • Nyaradzai Matiza, IT-opettaja ja toimintakeskuksen sekä suojakodin ja jalkapallon vastuuhenkilö
  • Alouis Sagota, kulttuuritoiminnan vastuuhenkilö, tukiopettaja
  • Dzikwalla on lisäksi palveluksessaan 5 keittäjää, 4 vartijaa, 2 siivoojaa ja metsähankkeessa kenttämies sekä toinen kausityöntekijä.

Toimintaa ohjaa ja valvoo säätiön hallitus

Dzikwa Trustin hallituksen puheenjohtajana toimi Stephen J. Chifunyise, joka on opetusministeriön entinen kansliapäällikkö, kulttuurivaikuttaja ja maan tunnetuin näytelmäkirjailija. Hallitukseen kuuluvat lisäksi sihteerinä asianajotoimisto Kantor & Immermanin osakas, juristi Unity Sakhe, Friends of Dzikwa Societyn puheenjohtaja, yritysjohtaja Marah Hativagone, liikkeenjohdon konsultti Paxina Parirenyatwa ja tukiohjelman perustaja ja vetäjä Seppo Ainamo.

Paikallinen auktorisoitu tilintarkastusyhetisö / Registered Public Auditors,  Ralph Bommnet, Greenacre & Reynodls vastaa Dzikwa Trustin tilien tarkistuksesta.

Dzikwan hallitus

 

 

Dzikwa Trust on merkittävä vaikuttaja orpolasten koulunkäynnin ja hyvinvoinnin turvaamisessa Dzivarasekwassa ja samalla myös merkittävä työnantaja köyhässä lähiössä. Dzikwaan turvaudutaan monin tavoin; koulut ja lasten huoltajat tuntevat Dzikwan toiminnan hyvin.

Friends of Dzikwa -yhdistys vastaa paikallisesta varainhankinnasta

Friends of Dzikwa Society perustettiin toukokuussa 2009 avoimeksi kansalaisjärjestöksi Zimbabween. Yhdistys on rekisteröity PVO (private voluntary organisation) lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Dzikwa-säätiön toimintaa ja hankkia varoja ja muita resursseja Zimbabwessa.

Yhdistyksen ensimmäisen hallituksen pj oli Mrs. Marah Hativagone ja muut jäsenet olivat Mr. Nathaniel Madzivanyika, Mrs. Viola Chasi, Mrs. Priscilla Takawira, Mrs. Elizabeth Dick-Malunga, Mr. Billet Magara, Mr. Stanley Chimbetete, Mrs. Ennette Ruzario.

Vuonna 2017 FODS:in hallituksen pj. on Mr. Stephen Gwasira, varapj. Mr. Dumisani Mutatiwa, sihteeri Mrs. Priscilla Takawira, rahastonhoitaja Mr. Douglas Mawere, ja muut jäsenet: Ms. Cynthia Maweni, Ms. Selina Chiruzi ja Ms. Sharon Wallett.

Tästä linkistä voit lukea Friends of Dzikwan perussääntöä.

Perustajat ja kenttätyön vetäjät Seppo Ainamo ja Oili Wuolle ovat toiminnan sydän.

Projektinvetäjät elementissään.
Sepon syli on lapsille aina avoin. Oilin huomion saavat myös karvaiset kaverit.