Vapaaehtoiset ja työharjoittelijat

Yhdessä voimme auttaa orpolapsia saamaan paremman tulevaisuuden

Vapaaehtoiset ja työharjoittelijat ovat tärkeä osa toimintaamme. Olet tervetullut mukaan niin yhdistyksen toimintaan Suomessa kuin kenttätyöhön Zimbabwessa. Tule mukaan kantamaan kortesi kekoon orpolasten paremman tulevaisuuden puolesta. Merkityksellisestä työstä saat myös hyvän mielen.

Lahjoita osaamistasi Suomessa

Voit antaa panoksesi yhdistyksen toimintaan Suomessa. Apua tarvitaan pääosin toimistotyöhön, mm. markkinoinnin, viestinnän ja varainhankinnan tehtäviin kuten FB- ja nettisivuston ylläpitoon, yksityis- ja yritysvarainhankinnan suunnitteluun ja toteutukseen, yhdistyksen esitteiden ja muiden julkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen. Voi olla mukana myös erilaisissa koordinointitehtävissä kuten tapahtumajärjestelyissä ja kouluyhteistyön koordinoinnissa (taksvärkit).

Jos haluat antaa panoksesi yhdistyksen hyväksi, ota yhteyttä!

Työharjoittelijat apuna tukiopetuksessa.
Toimintakeskuksen iloista menoa.

Kenttätöissä pääset toiminnan ytimeen

Zimbabwessa pääset konkreettisesti mukaan lasten tukitoiminnan toteutukseen. Kokemuksesta saat uutta näkökulmaa elämään ja lasten vilpitön ilo tarttuu jokaiseen. Pääpaikka työlle on Dzikwan toimintakeskus Hararen Dzivarasekwan kaupunginosassa. Operatiivisesta tukitoiminnasta vastaa yhteistyökumppanimme Dzikwa Trust Fund -säätiö, jonka palveluksessa toimii pieni palkattu henkilöstö. Suomalaiset perustajat ja projektinjohtajat Seppo Ainamo ja Oili Wuolle viettivät Zimbabwessa noin puolet vuodesta.

Työtehtävät pyritään sovittamaan tulijan kiinnostuksen, osaamisen ja vahvuuksien mukaan. Työhön voi kuulua esim. avustaminen lasten tietosivujen päivittämisessä, kotikäyntien ja haastattelujen tekeminen ja sosiaalituen tarpeen selvittelyä, valokuvaus, tukiopetus (erityisesti matematiikassa ja englannissa), toimintakerhojen ja työpajojen vetäminen, tietoiskut terveysasioista.

Myös viestintäosaamista tarvitaan artikkelien, blogien ja nettisivutekstien kirjoittamisessa sekä toimistotyössä ja varainhankinnassa.

Lasten leikittäminen, pallopelien ja virkistystoiminnan järjestäminen voi olla osa työtä. Taitojesi ja kiinnostuksesi mukaan voit olla mukana esim. musiikki-, tanssi-, teatteri, taide- ja käsityöharrastusten ohjaamisessa tai luontoretkien ja ympäristötempausten järjestämisessä. Tekijöitä tarvitaan myös metsänistutushankkeen parissa ja keittiöhommissa.

 

Työjakson pituus vähintään kuukausi

Mielekäs jakso kenttätyölle on vähintään 4 viikkoa. Koska voimme ottaa kerrallaan vain rajoitetun määrän vieraita, toivomme, että ilmoitat kiinnostuksestasi mieluiten 6 kk ja vähintään 3 kk etukäteen sähköpostitse tai soittamalla Oili Wuolteelle. Sähköpostiin on hyvä liittää motivaatiokirje ja CV. Seppo ja Oili tapaavat jokaisen vapaaehtoisen ja työharjoitteluun tulevan opiskelijan ensin Suomessa. Katso yhteystiedot täältä.

Matka- ja ylläpitokulut

Yhdistyksemme toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Vapaaehtoistyöntekijöiden "palkka" on hyvä mieli ja tunne siitä, että tekee merkityksellistä työtä ja samalla kehittyy itse ihmisenä. Työjakson kustannukset muodostuvat edestakaisen matkan kustannuksista, vakuutuksista sekä asumis- ja muista ylläpitokuluista Zimbabwessa. Työntekijä vastaa näistä kustannuksista itse. HKI-HRE-HKI lentolippujen hinnat vaihtelevat tällä hetkellä noin 800 - 1300 €:n välillä lentoyhtiöstä ja ajankohdasta riippuen.

Asuminen järjestyy joko Dzikwan suojakodissa Dzivarasekwassa aivan toimintakeskuksen vieressä (yksi 3 hengen huone varattuna vierailijoille), Dzivarasekwan ulkopuolella hotellissa, hostelissa tai muussa B&B-paikaissa tai Oilin ja Sepon kotona. Järjestely voi olla asuminen + täysihoito tai pelkkä asuminen, jolloin vierailija vastaa itse ruokahuollostaan. Kustannukset vaihtelevat 12 - 20 €/hlö/vrk välillä järjestelyistä riippuen. (Erityisruokavaliot voivat aiheuttaa lisäkustannuksia.) Majoitukseen sisältyvät vuodevaatteet, pyyhkeet ja pyykinpesu. Työhön liittyvät matkakulut Hararessa sisältyvät hintaan, samoin paikallisen operaattorin siru ja perustason internet-yhteydet.

Työharjoittelusta sopimus

Opintojen edellyttämään työharjoitteluun Zimbabween tulevat opiskelijat vastaavat siitä, että opinahjo Suomessa on hyväksynyt harjoittelupaikan ja tarvittavat paperit on selvitetty ja allekirjoitettu ajoissa. Opiskelijan asumiskulujen ja elinkustannusten määräytymisestä, maksutavasta sekä maksujen aikataulusta allekirjoitetaan erillinen sopimus.

Vapaaehtoisen käsikirja

Vapaaehtoisen käsikirja

Oletko tulossa vapaaehtoiseksi tai työharjoittelijaksi kenttätyöhön?

Lue lisää - Vapaaehtoisen käsikirja 2016

Blogit kenttätyöstä

Lue vapaaehtoisten ja työharjoittelijoiden kuulumisista blogeista.