Kummilapsi Zimbabwesta

Kummi kummilapsensa kanssa
Kummilla on tärkeä osa kummilapsen elämässä.

Voit muuttaa lapsen elämän pysyvästi

Kummina turvaat lapsen koulunkäynnin jatkumisen ja annat mahdollisuuden hyvään elämään. Kummina pääset seuraamaan zimbabwelaisten lasten arkea ja näet miten tuellasi saadaan aikaan pysyviä muutoksia lasten elämässä.

Koulutuksesta hyötyy koko yhteisö

Koulutuksen avulla lapsilla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteensa ja kasvaa oman maansa kehittäjiksi. Tukemalla autat huonoimmassa asemassa olevia orpolapsia ja autat katkaisemaan köyhyyden kierteen.

Lapset käyvät pääsääntöisesti alueen julkisia kouluja. Koulunkäynti on maksullista. Kummina vastaat lapsen koulunkäynnin kuluista: koulumaksuista, -puvuista ja -kengistä, koulutarvikkeista ja urheiluasusteista.

Toimintakeskuksella tarjoamme lapsille päivittäisen aterian ja huolehdimme perusterveydenhoidosta.  Lapset saavat myös IT- ja tukiopetusta sekä ympäristökasvatusta. Toimintakeskuksella lapsilla on mahdollisuus viettää aikaa kavereiden seurassa ja toteuttaa itseään erilaisten harrastusten kautta.

Kummius tuo iloa elämään

Kummiuden kautta teet merkityksellistä työtä paremman huomisen puolesta. Saat mahdollisuuden tutustua zimbabwelaiseen lapseen ja pääset seuraamaan ruohonjuuritasolla miten tukesi muuttaa hänen elämäänsä.

Saat säännöllisesti tietoa työn etenemisestä, kummilapsesi koulumenestyksestä, kotioloista ja yleisestä elämäntilanteestaan. Olet myös tervetullut tutustumaan toimintaan Zimbabwessa.

Ryhdy kummiksi!

Ota yhteyttä: zim-orvot@hotmail.com tai yhdistyksen pääsihteeri: oili.wuolle(at)gmail.com


Jos et vielä halua sitoutua omaan kummilapseen, voit "harjoitella" kummiutta tulemalla kaikkien lasten yleiskummiksi, jolloin tukesi käytetään lasten yleiseen hyvinvointiin. Voi tukea toimintaamme myös lahjoituksilla.

 Kummimaksut riippuvat lapsen kouluasteesta

 

Kummimaksuilla katetaan koulunkäynnin kulut:

  • koulumaksut

  • koulupuvut ja -kengät

  • urheiluasusteet

  • koulutarvikkeet

Vuosittaiset kummimaksut vuonna 2018 ovat:
 

Peruskoulu

  • ala-aste (6-13 v.)  410 €
  • ylä-aste (13-17 v.) 540 €

Lukio

  •  tavallinen valtion koulu 710 €

Sisäoppilaitos Hararen ulkopuolella

  • yläaste 1600 €
  • lukio 1900 €

 

 Kummius tuo iloa sekä lapsen että sinun elämääsi!Voit ryhtyä myös kimppakummiksi!


Kerää sopiva porukka ja ottakaa kummilapsi yhdessä.