Ruokailijoita

Ruokailu

Tarjoamamme päivittäinen ateria on monen lapsen ainoa kunnon ateria

Kouluissa ei tarjota lapsille koululounasta, joten lapset tulevat syömään toimintakeskukseen. Päivittäinen ateria koostuu maissimuhennoksesta, vihanneksista ja pienestä annoksesta joko lihaa,makkarahöystöä, kalaa tai papuja. Dzikwan tarjoama lämmin ateria on monen Dzivarasekwan lapsen päivän ainoa kunnon ateria. Kotona lapset voivat saada aamupalaksi teetä ja leivänpalan.

Tarjoamme päivittäisen aterian tukiohjelmassa mukana olevien lasten lisäksi myös lähialueen muille hädänalaisille lapsille. Koulunkäynnissä on käytössä aamu- ja iltapäivävuorot. Lapset voivat lounastaa maanantaista lauantaisin klo 10-14.30 välillä välillä.

Innokkaita ruokailijoita tarjoilutiskillä
Innokkaita ruokailijoita tarjoilutiskillä.
Ruokasalissa
Lounasaikaan ruokasalissa on vilskettä.
Ruuan keittäjinä toimii aina iloinen viiden naisen ryhmä, Stella, Yeukai, Beauty, Shingirai ja Karuwa
Sadzan eli maissimuhennoksen keitto sujuu tiiminä.

Lämmin ateria jo vuodesta 2003 lähtien.

Marraskuusta 2010 lähtien Dzikwalla on ollut toiminnassa hyvin varustettu kunnon keittiö ja ruokasali Dzikwan omassa toimintakeskuksessa. Keittiö-ruokasali-rakennus rakennettiin Suomen valtion myöntämän hanketuen turvin ja apua saatiin paljon myös Skotlannista ja Saksasta. Kalusteita ja laitteita on saatu Espoon Hansakallion ja Tähtiniityn kouluilta sekä Klaukkalan koululta. Ennen ateriat valmistettiin erään koulun takapihan vajassa avotulella.

Keittäjinä toimii neljä Dzikwa-lasten yksinhuoltajaäitiä ja yksi entinen Dzikwan opiskelija. Ruokalan takana on kasvimaa, jossa kasvavia vihreitä vihanneksia käytetään päivittäisiin aterioihin, myös metsäpalstalla viljellään mm. maissia keittiön tarpeisiin. Välillä saamme myös paikallisilta yrittäjiltä ja yksityishenkilöiltä ruokatavaralahjoituksena mm. riisiä, kanaa, ruokaöljyä sekä leipää.

Päivittäinen ruoka koostuu sadzasta (maissimuhennos), lihasta, kalasta tai pavuista ja vihreistä vihanneksista.

Maissia ja vihanneksia, esim. covoa, saadaan myös omalta viljelypalstalta.