Liikuntaharrastukset

Hauskaa yhdessä tekemistä

Liikuntaharrastuksilla on tärkeä rooli lasten elämässä. Kavereiden kanssa on hauska harrastaa ja saada välillä ajatukset pois muuten haastavassa arjessa. Toimintakeskuksen pallokenttä on tiiviissä käytössä ja vilskettä riittää joka päivälle. Isommat lapset pelaavat koripalloa ja tennistä, pojat jalkapalloa, pienemmät lapset kisailevat zimbabwelaista "polttopalloa" heitellen.

Tuemme lasten liikuntaharrastuksia monipuolisesti hankkimalla urheilujalkineita, -vaatteita ja -välineitä. Lahjoitukset ovat tärkeitä harrastustoiminnan ylläpitämiseksi.

Jalkapalloilua Dzikwa Soccer Academyn -joukkueissa

Saksalaisen Harare e.V.:n tuen turvin käynnistettiin lapsille oma tavoitteellinen jalkapalloseura Dzikwan Soccer Academy. Joukkueemme harjoittelevat ahkerasti ja pelaavat turnauksissa lähialueen joukkueita vastaan. Menestystäkin on tullut mukavasti. Vuonna 2014 pelattiin 115 ottelua, joista dzikwa voitti 61 ja ylsi tasapeliin 33 pelissä. Joukkueita on neljä alle 18-vuotiaille ja lisäksi joukkue yli 18-vuotiaille.

Pojat pelaavat koripalloa
Koripalloa pelataan joka päivä.
Polttopallon pelaajat
Zimbabwelainen polttopallo on suosittu peli.
Jalkapallopelissä
Dzikwa Soccer Academyn joukkue keltaisissa.

Yleisurheilupäivä stadionilla järjestetään vuosittain

Kerran vuodessa, syyskuussa, lapset pääsevät kisaamaan perinteisissä yleisurheilulajeissa upeissa puitteissa Zimbabwe National Sports -stadionilla, Hararessa. Urheilupäivässä on suuren urheilujuhlan tuntua kun joukkueisiin jaetut lapset kilpailevat reilussa urheiluhengessä. Tapahtumalla on tärkeä rooli yhteishengen luojana, ja samalla tuodaan Dzikwan toimintaa tutuksi mm. paikallisille yrityksille.

Ensimmäinen urheilupäivä järjestettiin jo vuonna 2002 ja siitä on tullut tärkeä vuosittainen perinne, jota kaikki lapset odottavat innolla.

Joukkueet banderolleineen stadionin edessä.
Joukkueet stadionin edessä.
Lentävällä tyylillä korkeushyppyriman yli.
Korkeushypyssä kaikki tyylit ovat sallittuja.
Lapset 60 metrin juoksun maalilinjalla
60 metrin juoksijat loppukirissä.