Kulttuuritoiminta

Tanssiryhmän esiintyminen
Tanssiryhmä kulttuurifestivaaleilla

Kulttuuriharrastusten parissa lapset pääsevät toteuttamaan itseään

Kulttuuritoiminta on aktiivista ja kulttuuriharrastuksissa on mukana paljon lahjakkaita lapsia ja nuoria. Harrastusten kautta lapset voivat vaalia maan rikasta kulttuuriperintöä ja toteuttaa itseään.

Kulttuuriryhmät kokoontuvat harjoittelemaan toimintakeskukselle lauantaisin. Tanssiryhmä tanssii rytmikkään marimbojen ja rumpujen soiton tahtiin, kuoro harjoittelee stemmoja ja näytelmäryhmä tekee draamaharjoitteita. Opettajina toimivat Dzikwan opettajat ja paikalliset taiteilijat.

Menestyksekkäitä esiintymisiä

Ryhmien musiikkia, tanssia ja draamaa yhdistelevä esiintyminen ammentaa rikkaasta kansanperinteestä.  Taitavat kulttuuriharrastajat esiintyvät sekä toimintakeskuksen vierailijoille että vierailevat muualla järjestettävissä tilaisuuksissa. Ulkopuolisia esiintymisiä on ollut mm. Hararen kulttuurifestivaalien nuorisoareenalla sekä Hararen REPS-teatterin lavalla, kaupunginkirjastossa, St. John Ambulancen ja Birdlife Zimbabwen tilaisuuksissa. Esityksistä on saatu loistavat arvostelut lehdistöä myöten. Menestys on osoittanut, että luontaisiin vahvuuksiin satsaamalla voidaan päästä huippusuorituksiin.

Hararen kansainvälinen kulttuurifestivaali on vuoden kohokohta

Zimbabwen jokavuotinen kulttuurifestivaali, Harare International Festival of Arts eli HIFA toukokuun alussa on Dzikwan lapsille yksi vuoden huippukohta. Dzikwan noin 30 hengen marimba- ja kansantanssiryhmä on esiintynyt festivaalien nuorisoareenalla joka vuosi vuodesta 2009 alkaen. Vuonna 2014 marimbaryhmämme vei kilpailun voiton. Dzikwan lapset saavat myös ilmaislippuja tapahtumaan ja pääsevät seuraamaan esityksiä. Lisätietoja HIFA-festivaaleista löydät täälä: www.hifa.co.zw.

Katso video HIFA-festivaalien marimba-kilpailujen tunnelmasta: HIFA-video

Avustuksilla tärkeä rooli toiminnan ylläpitämisessä

Kulttuuritoimintaa ylläpidetään avustusten ja yleiskummimaksujen turvin. Alunperin virkistys- ja kulttuuritoiminta käynnistettiin saksalaisen Harare e.V.:n rahoituksella vuonna 2007. Vuonna 2013 Dzikwa sai Ruotsin valtion tuella toimivalta Zimbabwe Culture Fundilta avustuksen mm. soittimien uusimiseen.

Katso Dzikwan kuoron energinen musiikkivideo Waka Waka (This time for Africa):

Katso kaikki musiikkivideot täältä!