Yhteydenpito ja lahjat

Saat tietoa kummilapsen kuulumisista säännöllisesti

Saat vuodessa noin kymmenen kummikirjettä sähköpostilla. Jos sinulla ei ole käytössäsi sähköpostia, lähetämme kirjeet postitse. Toiminnasta laajasti kertova vuosikertomus lähetetään myös postitse viimeistään toukokuussa. Kaikkeen postitukseen tarvitsemme voimassa olevan postiosoitteesi. (Emme anna lapselle tai hänen huoltajalleen kummin yhteystietoja ilman lupaasi.)

Lähetämme sinulle kerran vuodessa lapsen päivitetyn tietosivun, josta käy selville perustiedot ja koulumenestyksen kehittyminen. Täydennämme tietoja lyhyellä yhteenvedolla, joka perustuu lapsen haastatteluun. Haastatteluja tekevät kenttätyöntekijämme vapaaehtoisten kanssa. Jos englannin kielellä saatava aineisto tuottaa sinulle vaikeuksia, kerro meille, niin käännämme tekstin ensin. Koulutulokset löydät myös täältä.

Voit seurata kuulumisia kentältä Facebook-sivumme kautta: www.facebook.com/zimbabwenaidsorvot
Kuvagalleriasta löydät kuvia toiminnastamme.

Yhteydenpito kummilapseen

Kummilapsesi saattaa kirjoittaa sinulle silloin tällöin englanninkielisen kirjeen, pienemmät lapset piirtelevät tervehdyksiä. Lapsi saattaa kirjeissään toivoa jotakin lahjaa (joskus omaiset ujuttavat toiveita lapsen kirjeeseen). Ohjeemme on, että mitään suuria lahjoja ei pidä antaa, koska se saattaa herättää kateutta. On hyvä olla yhteydessä ensin projektinvetäjiin. Suurin lahja on tietysti se, että sinä vastaat koulutuskustannuksista.

Voit kirjoittaa vastauskirjeen, jossa kerrot itsestäsi, perheestäsi, Suomesta ja sinulle läheisistä asioista. Kummin lähettämä valokuva on usein parhaalla paikalla lapsen kodin seinällä! Jos haluat lähettää jonkun pienen lahjan, on otettava huomioon, että kuljetus Zimbabween on aika hankalaa. Posti on hidas ja jakelupäässä joskus epäluotettava.

Varmin postiosoite lapsille Zimbabween on:
Dzikwa Trust Fund/ PO Box HG 916 / Highlands / Harare/ Zimbabwe


Voit lähettää viestisi lapselle kenttätyöntekijämme Levita Cheneran sähköpostiin: levitachenera@gmail.com Voit lähettää myös pieniä liitteitä, kuten kuvia (liitteen koko korkeintaan 500 kB). Internet-yhteytemme ovat vielä hitaita ja sähkökatkojen aikana perillemeno on joskus epävarmaa.

Vaihtoehtoisesti voit toimittaa kirjeet projektivetäjillemme kuljetusta varten. Sepon ja Oilin matka-aikatauluja voit tiedustella sähköpostitse: oili.wuolle@gmail.com tai seppo.ainamo@kolumbus.fi. Lähdöt Suomesta yleensä tammikuun, huhtikuun ja elokuun puolivälin jälkeen.

Lahjat lapsille ostetaan mieluiten paikan päällä

Käytännöllinen tapa hoitaa pienen lahjan hankinta on maksaa rahasumma (esim. 20 – 50 €) yhdistyksen pankkitilille viitteellä 1203 ja varustettuna viestillä, kenelle lahja on tarkoitettu. Erityiset lahjaohjeet voit lähettää Levitalle: levitachenera@gmail.com. Kun lahja hankitaan Zimbabwessa, tuemme samalla maan työllisyyttä. Näin pienenee myös yhdistyksemme hiilijalanjälki, kun kuljetuskuormitus vähenee.
 

Lahjat rahana

Lähetä kummilahjat rahana, niin lapsi pääsee itse valitsemaan toivomansa lahjat. Kun tuotteet ostetaan paikan päällä, tuet samalla paikallisia yrityksiä.

Saat kummilapseltasi kiitoskuvan lahjoista.