Kummit ja tukijat

Kummina olet tärkeä

Kummina olet mukana rakentamassa oikeudenmukaisempaa maailmaa, jossa lapset pääsevät kouluun ja heidän hyvinvoinnistaan huolehditaan. Kummina sinulle avautuu ikkuna zimbabwelaisen lapsen arkeen ja pääset seuraamaan miten tukesi saa aikaan pysyviä muutoksia lapsen elämässä. Ryhdy kummiksi!

Vastaat kummilapsesi koulunkäyntiin liittyvistä kuluista

Kummina varmistat lapsen koulunkäynnin jatkumisen. Vastaat lapsen välittömistä koulumaksuista: lukukausimaksut, tutkintomaksut sekä lisämaksut esim. opettajien kannustuspalkkioihin, koulurakennusten huoltoon ja investointeihin. Tuen avulla ostamme lapselle pakollisen koulupuvun, kengät, urheiluasut ja repun. Hankimme myös koulutarvikkeita: kynät, kumit, paperit, harjoituskirjat- ja vihot. Koulukirjat koulut saavat opetuskäyttöön pääsääntöisesti UNICEF Zimbabwen kehitysavun kautta, jonka kustannuksiin Suomi osallistuu.

Lapset käyvät pääsääntöisesti alueen julkisia kouluja. Zimbabwessa koulu aloitetaan 6-vuotiaana. Kouluvuosi jakautuu kolmeen lukukauteen. Lue lisää koulunkäynnistä Zimbabwessa.

Kummikirjeissä saat tietoa työstämme ja lapsesi kuulumisista

Saat säännöllisesti tietoa työn etenemisestä, kummilapsesi koulumenestyksestä, kotioloista ja yleisestä elämäntilanteestaan. Lue tarkemmin yhteydenpidosta.

Kummimaksut

Vuosittaisen kummimaksun suuruus riippuu lapsen kouluasteesta; ala-asteelle, yläasteelle ja lukioon on omat kummimaksuluokat. Mikäli et muista, millä kouluasteella kummilapsesi on, kysy sihteeriltämme oili.wuolle@gmail.com.

Jos kummina oleminen ei jossakin vaiheessa enää ole sinulle mahdollista, kerro siitä meille mahdollisimman nopeasti, jotta emme turhaan karhua maksuja. Ymmärrämme, että tilanteet ja olosuhteet muuttuvat.

Yleiskummit ja muut tukijat vastaavat lasten hyvinvoinnin palveluista

Koulunkäynnin tuen lisäksi tukiohjelmamme lapsille tarjotaan hyvinvoinnin ja virkistystoiminnan palveluja Dzikwan omassa toimintakeskuksessa. Palveluihin kuuluvat mm. ruoka, tukiopetus, IT-opetus, terveydenhoito sekä monipuolista harrastustoimintaa. Hyvinvoinnin ja virkistystoiminnan kulut katetaan yleiskummimaksuilla ja muilla lahjoituksilla.

Voit viedä sanaa eteenpäin

Toivomme että kummius vastaa odotuksiasi. Olemme pieni järjestö, joka toimii Suomessa täysin vapaaehtoisilla resursseilla ja Dzikwankin kenttätiimi on pieni.

Voit olla suureksi hyödyksi toiminnallemme viemällä hyvää sanomaa eteenpäin kertomalla siitä ystävillesi. Jos tarvitset esitteitä tai lisäkappaleen vuosikertomuksestamme, voit pyytää meitä toimittamaan. Mikäli tiedossasi on jokin suurempi kohderyhmä, yhdistys, koulu tms. voimme lähettää ”lähettilään” paikalle esittelemään toimintaamme.

Kummi ja kummilapset tutustuvat yhdessä villieläinpuiston ihmeisiin.

Kummivierailulle Zimbabween

Olet tervetullut vierailulle lapsen luo ja tutustumaan toimintakeskuksemme toimintaan ja maan ihastuttaviin matkailukohteisiin.

Vierailun ajankohdasta ja pituudesta kannattaa keskustella hyvissä ajoin projektivetäjien, Sepon ja Oilin kanssa, koska vieraiden vastaanottaminen, sisäiset kuljetukset ja majoitus vaativat aina omat järjestelynsä. Kummivierailu Zimbabween voi olla lyhytkin, yleensä kuitenkin suosittelemme vähintään 7 vrk oleskelua paikan päällä. Katso käytännön ohjeita vierailusta myös vapaaehtoiset-sivultamme.

 

Kummin käsikirja

Kummin käsikirja

Lataa tästä kätevä opas.

 

 

“Älä ikinä menetä toivoasi tai luovuta. Usko itseesi ja ole kärsivällinen..." - Rachel 23 v.


Lue, kuinka Rachelin elämä muuttui kun hän pääsi kouluun.